Hora și chiuitul prin apartamente – grotescul fără limite

Încep să fiu din ce în ce mai dezgustat de obiceiurile românilor care s-au mutat la bloc. Locuiesc și eu la bloc de vreo 27 de ani și am avut timp să observ fel de fel de specimene printre vecini. Dacă în articolele trecute am discutat despre cei care bârfesc, acum vom discuta despre țăranii care au venit de la coada vacii în oraș, la civilizație, fără să abandoneze însă obiceiurile pe care le aveau pe tarlaua lor, printre ovine. Cei mai grobieni dintre țăranii mutați la bloc în oraș sunt de departe cei care fac chefuri în apartamente în cadrul cărora joacă hora și chiuie.

Nu mă deranjează până la urmă muzica dată tare pentru că e un obicei și al orășenilor. Se aud foarte des nu doar manele sau populară prin blocurile noastre, dar chestia asta cu jucatul horei și cu chiuitul, mi se pare de un grotesc fără limite.

Oameni buni, înțelegeți și voi odată pentru totdeauna: când te muți într-un loc superior din punct de vedere al nivelului de civilizației, voi trebuie să fiți cei care vă adaptați acelui loc, nu invers. Nu aveți nici un drept să veniți de la țară din vârf de munte cu obiceiurile voastre proaste.

Dacă sunteți needucați, e problema voastră și ați face bine să vă schimbați atitudinea. Nu fiți ca musulmanii care dau năvală în Europa încercând să impună regulile și obiceiurile lor deși sunt mai mult decât minoritate. Ar trebui și voi să vă adaptați civilizației și să renunțați la obiceiurile astea grotești și până la urmă egoiste pe care le făceați la voi în bătătură la țară, în vârf de munte, fără să deranjați pe nimeni. Gândiți-vă și voi (dacă aveți cu ce gândi) că dacă veniți la bloc și jucați hora câte 10 elefanți timp de 10 minute, lustra vecinului de sub voi e pe jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.