Atunci când îți ia vântul șandramaua

În România există o mare problemă legată de fel de fel de coșmelii și acoperișuri, care mai de care mai improvizate și mai construite de niște amatori. S-a dezvoltat în ultimii 27 de ani mitul meseriașului român, prin prisma unor oameni care pentru bani sunt în stare să spună că sunt experți în trimis chiar și rachete în cosmos.

Astfel, se ajunge în situația de față: vântul să dărme ceva, sau să ia un acoperiș. De fapt dacă depozitul din imagine este jumătate pus la pământ din cauza vântului și acest lucru reprezintă un caz destul de rar, atunci când vine vorba despre acoperișuri la bloc, lucrurile devin cu adevărat interesante. Din dorința de a izola termic mult mai bine, românii au venit cu găselnița asta de a face acoperiș din tablă la bloc, exact ca pe cotețul de la țară.

Problema nu este că fac acest lucru și că blocurile noastre arată ca niște veritabile cotețe de porci, problema este că la fiecare vânt mai puternic sau furtună, tablele își iau zborul și aterizează pe mașinile norocoșilor din fața clădirii cu pricina.

Aceste acoperișuri sunt lucrate de neica nimeni, de oameni care vor să facă un ban în plus dau care nu se gândesc la faptul că nu sunt competenți să construiască ceva stabil.

Deocamdată, aceste acoperișuri au căzut doar peste mașini, nici nu vreau să știu ce s-ar întâmpla dacă ar cade peste niște copii sau peste vreun om oarecare. O tragedie pentru ce? Pentru că un meseriaș boschetar a vrut să facă un ban în plus? Să facă frate dar nu așa, cine nu știe să nu se bage căci cu forța naturii nu e de glumă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.