Poți să faci rost de un loc de muncă fără să ai relații. Trebuie să știi doar unde să cauți

În ultimii 27 de ani în România s-a răspândit ideea cum că nu poți face rost de un loc de muncă mai răsărit decât dacă cunoști pe cineva. Ei bine, de multe ori este adevărat, românii au obiceiul să-și bage rudele și prietenii peste tot pe unde simt ei că ar fi rost de un salariu ceva mai răsărit sau de un job lipsit de responsabilitate dar remunerat decent.

De ce s-a ajuns la acest nivel de nepotism pe care-l întâlnim mai mult prin instituțiile statului? Nimeni nu știe exact, poate că această libertate pe care fiecare a înțeles-o cum a vrut și cum l-a dus capul trebuia cumva supravegheată. Poate că am dezvoltat o mentalitate de oameni care vor să reușească în viață cu ajutor, nemeritat.

Aud de foarte multe ori în jurul meu oameni care sunt în căutarea unui loc de muncă dar care refuză din start să creadă că ar putea să intre la o anumită companie fără să cunoască pe cineva. Sunt oameni care din start își taie creanga de sub picioare și refuză să încerce pentru că se gândesc la faptul că nu au pile, relații în interior care să faciliteze accesul la acel job. De ce? Pentru că luăm contact cu asemenea cazuri atât de des încât anormalitatea asta a devenit normal. Ideea este că poți lupta cu acest flagel, cu această anormalitate, poți face rost de locuri de muncă bine plătite dar pentru asta trebuie să știi în primul rând unde să le cauți.

Vei avea șanse reale de angajare în orice domeniu, fără pile, dacă:

  • Ești bun în ceea ce faci. Atât timp cât ești bun în ceea ce faci, meseria ta și experiența vor fi cele mai bune cărți de vizită. Nu vei avea nevoie de o mătușă sau un unchi ori vreun prieten care să te bage pe un post la o firmă de-a lor sau la care lucrează ei. Ideea pe care mergi tu este cea de seriozitate. Tu oricum nu vei dori să ai parte de un job facil la care să te duci doar așa să ai de unde veni acasă. Tu vei vrea să muncești, să avansezi în carieră așa că dacă ești bun în ceea ce faci, vei avea șanse foarte mari de angajare.
  • Știi unde să trimiți CV-ul. Degeaba ești un om experimentat dacă nu știi unde să aplici. Degeaba ești un om super calificat dacă aștepți ca A.J.O.F.M. să-ți găsească loc de muncă. Asta nu se va întâmpla niciodată. Degeaba ești foarte bun în ceea ce faci dacă îți irosești timpul aplicând online pe cele mai renumite platforme de recrutare. Dacă vrei să ai vreo șansă de angajare aplicând în acest mod, trebuie să te folosești de portalurile micuțe de genul infomunca.ro și vei vedea în cele ce urmează de ce recomand acest procedeu.

Vei reuși să-ți găsești un loc de muncă mult mai rapid dacă aplici online prin intermediul portalului de recrutare online infomunca.ro

După cum spuneam mai sus, degeaba cauți locuri de muncă în Craiova sau Drobeta Turnu Severin pe la A.J.O.F.M. sau chiar pe cele mai renumite portaluri de recrutare online. Sunt șanse foarte mici să reușești pentru că A.N.O.F.M. doarme în bocanci, iar portalurile celebre pentru recrutarea online sunt mai mult o loterie decât o șansă în plus.

Păi ce șanse ai tu să fii chemat măcar la interviu atunci când pentru un post au mai aplicat 2365 persoane? Pe infomunca.ro nu o să vezi niciodată așa ceva. Din acest motiv spun că ai șanse reale de angajare cu portalurile mici care se ocupă cu recrutarea online. Una e să aplici la un job la care au mai aplicat 20 -30 de persoane și alta e să te lupți pentru un job la care au mai aplicat 2000 de oameni. De fapt, cei care au aplicat de-acasă o vreme au observat câte telefoane primesc în urma acestei activități prin intermediul celor mai celebre portaluri de recrutare: zero.

șanse reale de angajare pe infomunca.ro

În plus, doar pe infomunca.ro vei avea posibilitatea să intri în legătură cu angajatorul, prin intermediul unei ferestre de chat, și să-i adresezi întrebări legate de jobul care te interesează pe tine. E o funcție foarte interesantă și utilă care poate să lămurească lucrurile chiar înainte de interviu. Este o funcție care reușește să facă o selecție mult mai bună de candidați, o funcție care îmbunătățește transparența atât de necesară în acest domeniu al recrutării online.

pune o întrebare angajatorului pe infomunca.ro

De asemenea, dacă îți vei face cont pe infomunca.ro, pe lângă joburile unice la care vei avea acces (joburi care nu se mai găsesc pe alte portaluri de recrutare online), vei putea să primești alerte direct pe e-mail în momentul în care o companie postează un anunț de angajare pe platformă iar cerințele lor corespund cu CV-ul tău. Nu vei fi nevoit să te loghezi zilnic astfel încât să vezi dacă au mai apărut noi locuri de muncă.

În concluzie, o să observi că nu ai nevoie de pile, de relații ca să faci rost de un loc de muncă bine plătit, dar trebuie să îndeplinești simultan cele două condiții precizate mai sus: să fii foarte bun în ceea ce faci și să aplici pe portaluri de recrutare online micuțe, de genul infomunca.ro, portaluri care oferă șanse reale de angajare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.