Responsabilitate cu jumătate de măsură sau responsabilitate neimportantă?

Stau și mă întreb de multe ori de ce unii oameni preferă să adopte un câine și nu un copil. Oare nu sunt pregătiți pentru o asemenea responsabilitate sau chiar nu le pasă de copii, chiar nu le plac copiii? Ce se întâmplă de în ziua de azi s-a ajuns să fie mai mulți câini pe la blocuri prin apartamente decât în curțile oamenilor care locuiesc la case și de ce au scăzut adopțiile de copii într-un asemenea hal? Să fie oare semnul unei responsabilități cu jumătate de măsură?

În primă fază da, este clar că cei care preferă să îngrijească niște câini, nu niște oameni nu sunt pregătiți pentru asemenea lucruri și într-un fel bine fac pentru că mă uit de multe ori cum sunt crescuți cățeii prin apartamente și bătuți și etc. Mulți dintre cei care au un cățel nu prea sunt în stare să aibă grijă de el sub nici o formă. Dacă am avea o poliție a animalelor cum există în țările civilizate, mai mult ca sigur trei sferturi dintre proprietarii de asemenea animale ar primi amenzi usturătoare sau le-ar pierde pentru totdeauna. E clar că nu sunt în stare să fie oameni responsabili.

Responsabilitatea asta oarecum neimportantă a căpătat destul de multă amploare în România și devine o problemă pentru că nu evoluează în ceva bun. De cele mai multe ori oamenii care au căței, nu se grăbesc să facă copii sau să adopte copii și de asemenea, nici nu reușesc să aibă grijă de acele animale așa cum ar trebui. Cred că acesta este tipicul românului cel de toate zilele: se implică în lucruri neimportante și nici atunci nu își dă interesul 100%.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.