Credința la români: superstiție și melteneală

Ce poți să spui atunci când vezi cum se comportă creștinii din România? Cei care se duc la biserică dar în particular, sunt cele mai mari jigodii? Cei mai mulți dintre cei care se duc la biserică în ziua de azi se duc pentru că vor să facă un târg cu Dumnezeu. În mintea lor mică și defectă, au impresia că Dumnezeu le iartă păcatele și le oferă noroc dacă-i vede că trec pragul acelei instituții sau dacă bat cruci mereu în momentul în care trec prin fața unui locaș de cult.

Ce atâta ipocrizie fraților? Ce atâta superstiție? Ce atâta melteneală? Cum să te duci mă să pupi niște moaște și să pui bani pe la copaci sau prin crăpăturile mănăstirilor? Pe mine mă uimește câtă prostie și câtă melteneală de-asta clasică, ieftină există în România anului 2017.

Nu am nimic cu cei care cred cu adevărat și sunt adevărat creștini, din contră, îi admir pentru simplul fapt că ei au ceva ce mie-mi lipsește și ei oricum nu sunt genul de oameni care se fac de râs pe la cozi sau prin biserici. Fiecare este liber să creadă în ceea ce dorește dar din punctul meu de vedere, credința la români începe să tragă grav către melteneală și ipocrizie.

Câți oare dintre cei care ascultă predica preotului la slujbă pun în practică învățătura? Cu ce contribuie ei la crearea unei lumi mai bune? Pentru că îndată ce ies din biserică sunt cu totul alți oameni, ei nu ajută pe nimeni, nu împart cu nimeni din ceea ce au, trec pur și simplu nepăsători pe lângă oamenii sărmani adunați în fața bisericilor fără ca măcar să se uite la ei, ce să mai zicem de a le da bani sau alimente sau haine, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.