Când ai voie să cumperi un telefon second hand?

În mod normal, în ziua de azi nu ar trebui să existe o piață pentru telefoanele second hand pentru că modul în care sunt construite aceste dispozitive nu recomandă revânzarea lor după un anumit timp.

De exemplu, e destul de dificil să mai folosești în parametri normali un telefon Android care are vreo 3 ani vechime. Probabil că softul nu este cel mai actualizat și riști să cazi pradă virușilor, de făcut față cerințelor moderne nici nu se pune problema, bateria nu are cum să mai țină cine știe ce după ce a fost forjat 3 ani, cât despre modul în care acesta arată, sunt sigur că are semne de lovituri, îndoituri, crăpături, în funcție bineînțeles de modul în care cel care l-a deținut anterior a avut grijă de el.

Așadar, nu recomand achiziția de telefoane Android second hand decât în cazuri de urgență, despre cel mai des întâlnit vom discuta în cele ce urmează. Cel mai des întâlnit caz este evident momentul în care telefonul tău se defectează și nu ai nici măcar vreo 700 de lei cu care să cumperi un telefon Android nou. Atunci, te poți duce pe piața de second hand și cumpăra cu 300 RON un telefon ceva mai vechi până când îți reglezi finanțele și poți să cumperi unul nou.

De cele mai multe ori, atunci când cumperi un telefon de pe internet pe lângă faptul că riști să primești ceva ce nu corespunde cu descrierea, sunt șanse foarte mari să mai iei și țeapă totală adică să primești ceva total nefuncțional. Poți să te încumeți la telefoane second hand de maxim 300 de lei doar dacă ești sigur că cel care vinde produsul este om de încredere…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.