Despre cei care urcă mizerii pe YouTube sau Facebook

Cred că legea ar trebui un pic rectificată în România în ceea ce privește online-ul pentru că în ultimii ani, tot mai mulți idioți au început să posteze pe internet fel de fel de imagini, încercând într-un fel să denigreze anumite persoane cu un scop sau altul. Să luăm de exemplu sutele de clipuri intitulate „Abuzuri Poliția Rutieră” pe care le vedem pe YouTube sau Facebook și care nu sunt altceva decât niște încercări ridicole ale unor fomiști de a se sustrage de la plata unor amenzi. Foarte mulți oameni au impresia că dacă se apucă și filmează polițistul în momentul în care sunt opriți pe dreapta și strigă „abuz”, polițistul se va intimida și îl va ierta, va scăpa astfel de amendă.

Cred că asemenea oameni care inventează povești, care au impresia că dacă acuză niște lucruri imaginare, dacă cer niște hârtii care nu se aduc decât în instanță (certificatul de omologare al aparatului radar, etc) în speranța că vor scăpa de amendă ar trebui aduși în tribunal și puși să dovedească ceea ce susțin. Dacă nu este adevărat, să fie trași la răspundere și sancționați cu niște amenzi usturătoare, să le treacă cheful de inventat povești sau de strigat „Abuz” în momentul în care constată că nu au bani de amenzi prin ale lor buzunare.

Practic de la asta pleacă totul, de la faptul că românii au o atitudine de tot rahatul. Ei vor să încalce toate regulile de circulație și să fie lăsați în pace de poliție cu amenzile, că nu au două de 5 în buzunar. Primul lucru care le trece apoi prin cap în momentul în care sunt trași pe treapta este să strige „abuz” precum niște oi căpiate, sperând că polițistul se va speria și va da înapoi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.