Dacă România ar fi o țară de oameni serioși, 90% dintre cei care lucrează acum pe taxi ar rămâne fără un loc de muncă

Stau de multe ori și analizez modul în care circulă taximetriștii, de când mi-a expirat asigurarea la mașină și am decis că e mai rentabil să cumpăr altă mașină decât să reînnoiesc actele, mai folosesc taxiul atunci când plec în oraș sau atunci când vreau să vin acasă din oraș.

Stau la vreo 5 -7 kilometri de oraș, depinde către ce colț al său măsurăm. Astfel, am avut ocazia să merg cu fel de fel de șoferi de taxi. Eu unul dacă aș avea mașini, nu aș  angaja niciodată asemenea specimene pentru că mi-aș bate joc de afacerea mea.

Am văzut cred că tot ce se punea vedea: de la taximetriști care opresc motorul cu totul în timpul mersului și astfel să-și fure patronul, la taximetriști care au făcut din cursă un adevărat raliu. Niște bezmetici cu alte cuvinte. Mi s-a întâmplat să mă urc și într-un taxi al unui găinar, că șofer nu aș putea să-l numesc, om de tot rahatul care a zis că nu mai pune ceasul că un leu în plus sau în minus până unde îi cerusem eu, nu afectează pe nimeni.

Problema este că evident, cursa făcea cam 7 lei și 50 de bani, nu 10. De ce să nu scoată și găinarul o cafea dacă poate? Și să nu mai zic de șoferii de taxi care fumează în mașină ca nesimțiții fără să te întrebe măcar dacă te deranjează sau nu.

Ei bagă acolo la tutun fără să le pese că nu au voie să facă asta… Dacă România ar fi o țară de oameni serioși, 90% dintre cei care lucrează acum pe taxi ar rămâne fără un loc de muncă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.