A venit iarna. Ți-ai cumpărat anvelope specifice?

În România există o lege care spune că în momentul în care carosabilul este acoperit cu zăpadă sau polei, ești obligat să îți montezi cauciucuri de iarnă pe mașină dacă ieși în trafic. Ei bine, acest lucru este valabil chiar și pentru cei ce dețin mașini de teren 4×4.  Am tot auzit vehiculându-se că acestea nu ar avea nevoie pentru că au tracțiune integrală. Nu, din păcate aceste mașini nu sunt scutite de lege așa că ai face bine să te orientezi către anvelope 4×4 ieftine pentru SUV și AWD corespunzătoare. Într-adevăr, mașinile de teren, SUV-rile au o aderență mult superioară celorlalte mașini care au doar tracțiune pe două roți, față sau spate dar asta nu înseamnă că ele sunt scutite de lege. Dacă cumva nu ți-ai echipat mașina, acum este momentul perfect întrucât în perioada următoare se anunță ninsori și vreme desul de capricioasă cu temperaturi de până la -20 de grade.

Legea aceasta cu cauciucurile de iarnă este ca de obicei implementată destul de ciudat în România, pentru că din păcate șoferii încearcă să o fenteze întotdeauna și să scape de amenzi. În țara asta nu se va putea face niciodată ordine și disciplină atât timp cât șoferii nu conștientizează din proprie inițiativă importanța echipării corespunzătoare a mașinii pe timp de iarnă. Astfel, totul se transformă într-o găinărie specifică românilor: unii nu-și cumpără deloc cauciucuri de iarnă, alții își cumpără dar aleg varianta second hand și așa mai departe. Foarte puțini sunt participanții la trafic serioși care aleg să cumpere anvelope de iarnă noi, din magazine de specialitate și aceasta este cauza pentru majoritatea accidentelor ce au ca rezultat derapajele în sezonul rece. O mașină bine echipată nu are cum să fugă de pe drum, pentru că din principiu este condusă de către un șofer responsabil.

Tu? Ți-ai cumpărat anvelope de iarnă pentru mașina ta sau încă nu ai apucat? Dacă nu ai apucat, trebuie să știi că poți găsi aici o ofertă destul de interesantă pe care sunt sigur că o vei îndrăgi, indiferent dacă ai mașină normală sau SUV.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.