România este un fel de Dubai

Eu am ajuns la concluzia asta după ce mi-am dat seama că există niște zboruri care costă între 1500 și 4000 de euro între Cluj și București pentru care mai există doar un loc disponibil.

Imaginea jos vorbește de la sine. Cum poate să existe un loc de 4000 de euro disponibil într-un avion, și asta în România? Nu știu ce fel de combinația dracilor mai este și asta dar sunt sigur că trebuie să existe o explicație destul de logică.

Prima explicație la care mă gândesc eu este faptul că România a devenit un fel de Dubai, în care există oameni foarte, foarte bogați. Să înțeleg că pentru locurile cu 100 de euro mai sunt 5-6 locuri disponibile iar pentru locurile cu 2000, 3000 sau chiar 4000 de euro doar unul singur?

Mi se pare ceva atât de românesc și totuși, trag speranța că trebuie să fie o explicație mai logică la mijloc. Adică nu știu, chiar nu concep ca în România, cea mai săracă țară din UE, locul în care salariul este 200 de euro, să se calce lumea în picioare pentru bilete de câte 4000 de euro fiecare pentru un zbor de câteva sute de kilometri, câteva puține sute.

Cum să coste mă aproape 4000 de euro un zbor de la București la Cluj? Cu banii ăștia cumperi o mașină destul de bună cu care te poți plimba vreo 2 ani de zile fără să mai bagi mâna la portofel pentru carburant. Mi se pare foarte ciudată această listare a celor de la vola.ro și mă bate gândul să le trimit un mail să-i întreb care-i faza cu biletele acestea.

Oare chiar se cumpără? Dacă se cumpără, planeta Pământ se duce de râpă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.