Medicina dentară nu ar trebui să fie atât de complicată

Medicina dentară a evoluat destul de mult în ultimii 10 ani dar totuși a devenit un pic complicată prin prisma faptului că s-a înlesnit accesul în breasla medicilor unor oameni care nu mai lucrează cu pasiune, o fac doar pentru bani. De multe ori asemăn medicii dentiști slab pregătiți care fac o muncă de mântuială cu preoții scoși pe bandă rulantă din Facultatea de Teologie , lipsiți de orice tip de har sau bunătate. Cred că se întâmplă de multe ori în România ca oamenii să apuce pe drumul X sau Y doar pentru că știu că odată ajunși la celălalt capăt, vor scăpa de sărăcie.

Am întâlnit mulți medici dentiști, am fost în câteva cabinete medicale în care m-am crucit, am văzut oameni care erau aproape la fel de dentiști ca și mine, foarte slab pregătiți și am zis că doar în România poți să vezi așa ceva. E clar că dacă nu te atrage, nu poți să înveți așa cum trebuie și ajungi să profesezi foarte slab calitativ după ce termini facultatea.

Există și cabinete bune, am fost de exemplu la cei de la CityDent și am fost destul de mulțumit, la ei cred că am văzut pentru prima dată coroane dentare din zirconiu corect lucrate și corect montate. În rest, parcă am trăi într-o țară de amatori, nu o putem numi nici măcar hobby întrucât hobby în engleză înseamnă pasiune, aspect care clar lipsește multora din această breaslă.

Și din acest motiv, medicina dentară a devenit foarte complicată pentru că nu mai știi la cine să te duci. Tu, om care ai o problemă dentară vrei să te duci și să o rezolvi cât mai repede și cât mai bine. Pentru acest lucru ești conștient că vei băga adânc mâna în buzunar.

Ei bine, dacă tot ești dispus să faci o cheltuială te aștepți ca cel care te tratează să fie un adevărat profesionist. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă în medicina dentară care pare să fi fost inundată de toți măscăricii puși pe căpătuială. Recomandarea mea este să mergeți doar la clinici private de genul citydent.ro, clinici care și-au format deja un renume pozitiv în acest domeniu destul de delicat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.