Iarăși vom avea sute de brazi abandonați în stradă?

Cred că a devenit un obicei să avem brazi abandonați prin orașe chiar în ziua de Crăciun. Cred că nu există om mai jegos și mai nemernic decât munteanul prost care vine în centrul unui oraș, adică el coboară de la el din munte și își înșiră marfa într-un oraș cu care nu are nici o legătură, și ține la preț până la ora 24:00 în 24 decembrie, apoi abandonează ce nu vinde chiar la locul cu pricina.

Prostia asta a munteanului român mă scoate mereu din sărite. Adică vine ca nesimțitul și se înșiră pe 300 de metri pătrați, vinde niște brazi cu sute de lei, nu lasă nici măcar 1 leu la preț iar dacă nu vinde, aruncă munții de brazi care-i rămân asemenea unei balegi pe caldarâm, se urcă în mașină și pleacă înapoi la el la munte de unde are de gând să mai coboare probabil la anul.

De ce să ții la preț ca idiotul și să arunci? De ce să arunci? De ce să arunci în stradă ceva, orice și să pleci? Așa sunt ei învățați de mici, să fie nesimțiți. E clar că după Crăciun nu mai au ce face cu acei brazi și doar nu or să se care cu ei înapoi la munte? Îi aruncă așa ca balega fix în locul în care Primăria din Severin le-a permis să-și vândă marfa.

Eu dacă aș fi în locul Primăriei nu le-aș mai da autorizație a doua oară dacă în primul an ar lăsa mizerie după ei sau brazi abandonați. De asemenea, le-aș impune ca pe data de 24 după o anumită oră, să lase la preț sau să doneze astfel încât fiecare bătrân sau familie nevoiașă să aibă ocazia să ducă acasă un brad de Crăciun.

Muntenii nesimțiți și proști care vin de obicei cu brazi au obiceiul să ceară 10 lei pe o crenguță dacă cumva, vreun pensionar ridică pretenții să aibă câteva ace de brad în casă de Crăciun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.