Care sunt competențele în baza cărora sunt angajați reporterii TV?

Nu am înțeles niciodată pe baza a căror competențe se angajează fătucile astea drept reporterițe în teren. Știți voi la ce mă refer, la fătucile care se duc la un accident și întreabă victimele luate cu salvarea „Cum vă simțiți? Vă doare rău capul?” sau la băiețeii care se duc iarna unde rămân mașini înțepenite prin zăpadă care întreabă „Dar ce se întâmplă, a prins gheață sub roată?”

Eu chiar nu pot să pricep ce se întâmplă în domeniul ăsta. Adică știu cum se fac facultățile în ziua de azi, mă refer la cei cu jurnalismul. Or mai fi și tineri care vor să învețe carte dar majoritatea sunt niște prăpădiți care nu știu nici câte urechi au atașate de cap. Cum să întrebi mă tirul care patinează dacă patinează din cauza faptului că a intrat gheață la roată? Ce ar fi trebuit să zică omul? Nu era evident?

Oamenii ăștia din teren nu au nici măcar 2 neuroni în cap și sunt sigur că fac parte dintre cei care termină facultatea fără să dea pe la ore. Apoi, pe pile, sunt băgați prin televiziuni unde nu ezită să se facă de râs, pozând în monumente de prostie. Dar nu-i nimic, lasă că se caută proștii. Ei sunt mereu mulțumiți în lumea lor mică, plătiți execrabil, e mai bine să ai o armată de proști care muncesc pe nimic decât una de oameni competenți care vor să evolueze și implicit să primească mai mult.

Voi ce credeți? Care să fie oare competențele necesare unui reporter cerute de marile companii mass media din România? Bine, excluzând faptul că 90% dintre televiziuni sunt pe pierdere și sunt ținute politic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.