Sensul giratoriu – enigma participanților la trafic

Uneori sunt stupefiat când observ câte accidente se produc în sensurile giratorii din România. Pur și simplu vezi fel de fel de bezmetici care nu știu sau nu vor să respecte regulile de circulație, ori fel de fel de raceri care se grăbesc să te depășească în interiorul acelei intersecții de parcă întreaga lor viață ar depinde de manevra respectivă.

De multe ori stau și mă gândesc că aceste accidente sunt cauzate de oameni inconștienți care sunt atât de proști încât au impresia că lor nu li se poate întâmpla nimic rău. Ei sunt cei care te omoară pe stradă fără să realizeze măcar că greșesc. Oamenii care forțează sensurile giratorii și nu acordă prioritate sunt atât de proști, încât nu ar avea ce să caute pe străzi.

Eu dacă aș avea putere aș pune camere în fiecare sens giratoriu și aș angaja o echipă care să sancționeze pe toți cei care încalcă regulile de circulație. Din păcate, Poliția Rutieră nu există pe stradă ca să împartă dreptate sau sancțiuni celor care merită așa ceva. Din acest motiv, a evoluat modul haotic de a conduce. De curiozitate, să urmăriți câți șoferi semnalizează în sensul giratoriu intrarea și ieșirea, să vă faceți o idee cam câți dobitoci circulă pe străzile noastre, dobitoci care nu țin cont nici măcar de prima regulă pe care o învață în școală: semnalizarea.

Pentru foarte multe persoane, maneta de semnalizare este facultativă din păcate, motiv pentru care există foarte multe tamponări ușoare în sensurile giratorii. Dacă oamenii ar semnaliza, nu ar mai fi atâtea probleme, părerea mea… Și de asemenea mai cred că șoferii ar trebui să mai treacă pe la un curs de legislație rutieră o dată la 5 ani astfel încât toată lumea să cunoască temeinic legea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.