De ce se chinuie oamenii să crească porc?

Pentru că suntem în acea perioadă a anului în care se taie porcii, m-am tot gândit de ce naiba se chinuie oamenii să mai crească asemenea animale? Adică s-au dus vremurile în care ne urcam cu toții în mașini și ne duceam la țară unde ne așteptau fel de fel de bucate atent preparate de către bunici. În ziua de azi, oamenii nu numai că nu se mai duc la țară de sărbători, dar se duc să aducă de acolo mâncare. Vedeți, în trecut duceam acolo, acum mergem doar să luăm câte o rață, câte un porc, nicidecum să fim alături de cei dragi.

Și cei bătrâni se chinuie un an de zile să crească un porc ca să ce, ca să vină copiii să-l ia la oraș? Care mai este farmecul pentru că să nu-mi spuneți că în ziua de azi să crești un porc 1 an de zile e mai ieftin decât să cumperi de sărbători câteva kilograme de carne din magazin pentru a prepara cele necesare, e absurd. Carnea porcului crescut în regie proprie este mult mai scumpă.

Uneori, mă gândesc la faptul că celor bătrâni de la țară, crescutul porcului este singura activitate care le-a mai rămas pe acolo și la care pot participa activ. Câmpul nu se mai muncește cum se muncea cândva, tradițiile nu mai sunt vii, tinerii au plecat către orașe sau către țări străine. Cei bătrâni au rămas acolo și parcă se agață de acest porc mai mult din dorința de a nu renunța și la această tradiție, care era cândva mut mai interesantă.

Voi de ce creșteți porci pe la țară?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.