Ce este optimizarea SEO

optimizarea SEOAi un magazin online și din această cauză auzi tot mai des de optimizarea SEO, însă nu știi cu ce se mănâncă, habar nu ai în ce constă și la ce folosește sau cum funcționează. Despre aceste lucruri vom discuta în cele ce urmează pe înțelesul tuturor.

Procesul de optimizare SEO pentru Google reprezintă mai de grabă o acțiune în urma căreia clienții ajung mai rapid și mai des în magazinul tău virtual.

În principiu, după cum știm cu toții, motorul de căutare Google oferă mii de pagini a câte 10 poziții fiecare pe anumite cuvinte cheie, să zicem cuie. Dacă vei merge pe Google și vei scrie cuvântul „cuie” vei vedea că există 1.4 milioane de poziții legate de acesta.

Ei bine, tu dacă ai un magazin online care vinde cuie trebuie să te asiguri că vei fi pe prima pagină pe acest cuvânt cheie, respectiv în primii 10. E clar că un client care are nevoie de cuie și caută pe net un magazin online va cumpăra din primele pe care le găsește la îndemână după ce-și scrie cuvântul cu pricina, nu va căuta în sutele de mii de pagini oferite de acest motor de căutare.

Așadar, atunci când vine vorba despre bătălia pentru primele poziții din Google pe anumite cuvinte cheie, optimizarea SEO este cea care transformă visul în realitate. Dacă ai un magazin online poți fi printre primii din Google dacă vei investi în campanii de optimizare SEO.

Ce se întâmplă în aceste campanii? Ei bine, optimizarea SEO  se împarte de fapt în două categorii. Va fi SEO on page unde magazinul tău virtual va fi optimizat pentru anumite căutări ce te interesează pe tine ca proprietar și apoi urmează optimizarea propriu-zisă care se face cu ajutorul linkurilor de calitate venite de la bloguri și site-uri diverse către al tău magazin.

Cam acesta este principiul Google, cu cât vor veni mai multe linkuri de calitate către magazinul tău, pe anumite cuvinte cheie, cu atât va fi poziționat mai sus în rezultatele căutării pe aceleași cuvinte cheie. Cam asta este optimizarea SEO. Este un procedeu simplu aparent dar complicat de înfăptuit și lipsit de rezultate dacă nu alegi să lucrezi cu profesioniști.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.