Pe internet, toți sunt zmei

Se spune că românul are mâncărici la degete. De fiecare dată când vede ceva pe Facebook sau pe ceva site, o idee cu care nu este de acord, nu pierde ocazia să înjure ca la mahala. Da, românul nu poate să-și spună punctul de vedere civilizat, el trebuie întotdeauna să-și dea cu părerea în modul rural. Cum la țară dreptate are întotdeauna cel care trage primul un par în cap, așa cred că este și pe internet. Oamenii preferă să înjure ca la ușa cortului în speranța că această înjurătură va aduce dreptatea de partea lor. Foarte foarte mulți proști în România, oameni fugiți de la muncile câmpului și parașutați oarecum într-o civilizație a betoanelor pe care nu au putut niciodată să o înțeleagă.

Pe internet e plin de zmei, care mai de care mai ascunși, după monitoare mai de grabă CRT decât LCD. Pe internet toată lumea înjură, parcă am fi la un concurs, în urma căruia câștigătorul este desemnat cel care înjură mai tare și mai mult. Pe internet întotdeauna se vor găsi oameni care să nu fie de acord cu tine dar nu asta e problema, ci faptul că-ți spun chestia asta într-un mod cât se poate de ciobănesc sau de grosolan, ca la ușa cortului. Nu aș vrea să spun că românii sunt țigani, dar la cum folosesc Facebook-ul așa se pare, din păcate. De fapt, cred că nici țiganii nu înjură atât de mult cât înjură românii pe internet.

La noi, în România, toți îți fac și-ți dreg când te prind, ei fiind ascunși bine de tot după tastatură și monitor. Ei sunt zmei, dar sunt niște zmei cu puța atât de mică, încât nici măcar la microscop nu se vede.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.