Mașina – maximum de ideal în viață al românului sub mediocru

Am stat puțin și am analizat ce înseamnă mașina pentru român. Cunosc oameni care deși au o vârstă destul de matură, nu au alt scop în viață în afară de combinațiile cu mașini. Ei vor o mașină din ce în ce mai bună chiar dacă nu au familie, chiar dacă nu au casă în care să stea. Mașina la român este primordială, este un fel de carte de vizită a puterii sale de cumpărare, a bunăstării.

Mașina este maximul de inițiativă a românului sub mediocru care se complace în joburi prost plătite sau care nu are un job propriu-zis, trăiește din combinații. Dacă veți intra pe lajumate.ro de exemplu, veți vedea că în 90% dintre cazuri, fie care utilizator care postează un anunț auto mai vinde și alte mașini. E un fel de mini industrie a combinației cu mașini acolo.

Da, Românul preferă să ia o coajă de mașină cu 400 de euro, să bage în ea 100 de euro să o cosmetizeze și să încerce apoi să o vândă cu 800 de euro, cunosc nenumărate de asemenea cazuri. Decât să se ducă la muncă pe 1000 de lei, mai bine stă acasă și încearcă să vândă troace pe internet. Marile fabrici din Severin sunt în stare să vină să te ia de acasă la muncă, degeaba…

Românul nu vrea la muncă, el vrea la combinație. Vrea să trăiască așa fără nici un fel de grijă, vrea să stea la ciupeală. Azi vinde o mașină, mâine vinde un telefon, totul pe internet, pe site-urile de specialitate sau pe grupurile de pe Facebook. Românul nu vrea să se trezească dimineața, el vrea să se trezească la prânz și să-i pice banul din cer, din combinație în cazul nostru. Și vrea să aibă mașină scumpă, cât mai scumpă, deși stă cu părinții într-o amărâtă de garsonieră.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.