Follow pentru ce?

De multe ori mi s-a întâmplat să navighez printre profilurile de Facebook și să văd copii de maxim 20 de ani care au mii de followers. De ce au mii de followers? Cine sunt cei care-i urmăresc și din ce cauză? Ei bine, tot copii ca ei probabil și fără un motiv anume.

E foarte la modă să ai 5000 de prieteni pe Facebook și mii de followers doar pentru că arăți bine. Cei care au mii de followers pe Facebook nu fac absolut nimic în afară de a-și posta poze destul de narcisiste. Nu am înțeles niciodată fenomenul acesta, pentru că de exemplu există oameni care se implică în multe lucruri mișto și care abia ajung să aibă 100 de followers.

Așa e în România, cei care merită nu sunt niciodată apreciați, în schimb, cei care nu fac absolut nimic în afară de promovarea narcisismului, au parte de faimă. Atât de prost este poporul român din păcate, sau mai bine zis tineretul din țara asta. Preferă să se identifice cu un tip cu freza tăiată ca hălcile de carne la abator sau cu vreo pițipoancă narcisistă care se arcuiește cu fundul în spate și țâțele anemice în față.

Pentru ce dau tinerii follow pe Facebook? Pentru nimic, dau follow ca să urmărească pe nimeni în drum, oameni care nu fac absolut nimic. Oameni care nu scriu, oameni care nici măcar nu se ocupă cu YouTube. Tinerii vor să urmărească alți tineri care au freze ciudate și par „cool” deși sunt niște pierde-vară autentici. Cam acesta este realitatea celor care dau Follow cuiva pe Facebook, și nu trebuie să ne ferim să spunem chestia asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.