Vrei să îți cumperi o centrală termică pe gaz? Iată care sunt avantajele

În România încălzirea pe timp de iarnă este una dintre principalele probleme. La Drobeta Turnu Severin de exemplu, termocentrala a intrat în faliment și drept urmare, oamenii au fost nevoiți să caute o alternativă destul de ieftină care să le încălzească locuințele. Cei care au avut acces la gaze naturale, au optat evident pentru o centrală termică pe gaz și nu a fost dificil să-și cumpere un asemenea dispozitiv. Există pe internet o ofertă centrale termice pe gaz în condensație. A alege centrala pe gaz potrivită a fost doar o mică problemă.

Dacă dorești să cumperi și tu o centrală termică pe gaz dar ai dubii, vom trece în cele ce urmează cele mai importante avantaje ale acestui tip de dispozitiv. Poate că nu ești forțat de intrarea în faliment a termocentralei în zona în care te afli, dar eu unul cred că este o soluție mult mai bună față de ce folosești în acest moment.6949_3198_prd

Care sunt cele mai importante avantaje ale centralelor termice pe gaz

  1. Combustibilul folosit îți asigură încălzire fără oprire. Chiar ieri am avut o pană de curent de vreo jumătate de oră. Dacă aș fi avut încălzire pe radiatoare sau chiar o centrală termică pe curent electric, aș fi stat în frig. Gazele naturale însă, nu au cum se întrerupă.
  2. Prețul gazelor naturale este destul de mic. Nu știu cât plătiți voi la curent lunar, însă mie mai puțin de 120 de RON nu mi-a venit niciodată și asta fără să am centrală termică de 12 kw sau ceva de genul. Curentul electric în România este foarte scump comparativ cu gazul.
  3. Randamentul este foarte bun pentru suprafețe mari. Centralele termice pe gaz în condensație sunt pretabile la încălzire prin pardoseală și astfel se pot încălzi suprafețe destul de mari cu o centrală destul de mică. În aceste cazuri, centrala termică pe gaz este mult mai eficientă.
  4. Nu necesită modificarea instalației electrice din apartament. Atunci când montezi o centrală termică pe curent de 12 kw, vei avea nevoie de multe modificări, chiar 380v. Există blocuri în care se ia curentul pe toată scara dacă vecinul bagă boilerul și radiatorul în priză în același timp, așa că tot o centrală termică pe gaz este mai simplu de instalat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.