Se merge prea departe cu ideea de plagiat în standup comedy

Am observat că e la modă să existe fel de fel de șicane între cei care fac standup comedy în România. Într-un fel e ceva normal pentru că discutăm despre concurență, dar în ceea ce privește ideea de a copia glumele, se merge un pic prea departe. Maria Popovici a avut un număr de senzație pe scena iUmor, toată lumea a fost mulțumită și încântată. Ulterior, a doua zi a apărut pe internet un clip în care femeia era acuzată că a copiat glumele de la Seinfeld.

Evident, cei care au urcat clipul cu pricina și l-au montat habar nu au limba engleză ori au făcut chestia asta din pură răutate, întrucât fata nu a copiat nimic de la Seinfeld, a discutat însă despre același lucru. Acum, eu aș vrea să înțeleg un lucru: dacă Seinfeld a discutat despre bărbații care claxonează femei, la mintea românului cea înapoiată, și vine o domnișoară care vorbește despre bărbații care claxonează după femei, este plagiat? Înseamnă că a copiat? Ideile transmise sunt diferite.

Mi se pare o chestie atât de măruntă, încât nici nu am vrut să o discut dar am zis să scriu totuși un articol ca să vedeți și voi cu ce se ocupă unii prin standup. În loc să-și vadă de ciorba lor și să-și caute glume, ei împrăștie pe internet clipuri cu prostii.

Unii nu știu să facă legătura dintre a copia ceva și a discuta despre același subiect. Mie unul mi se pare un clip rău intenționat și sper să iasă la iveală scopul pentru care acesta a ajuns pe internet.

Am mai văzut idioțenia asta cu copiatul la cei care se filmează că fac glume în mașină. Pentru că s-a răspândit acest format la mai mulți comedianți, unii au început să acuze de plagiat, cu toate că cei care se aflau în mașină discutau despre lucruri total diferite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vrei sa publici advertoriale pe acest site? Apartine retelei CIOCAN G. ALEXANDRU PFA. Daca te intereseaza preturi sau care sunt celelalte bloguri din retea, lasa-mi un mesajAici