Se merge prea departe cu ideea de plagiat în standup comedy

Am observat că e la modă să existe fel de fel de șicane între cei care fac standup comedy în România. Într-un fel e ceva normal pentru că discutăm despre concurență, dar în ceea ce privește ideea de a copia glumele, se merge un pic prea departe. Maria Popovici a avut un număr de senzație pe scena iUmor, toată lumea a fost mulțumită și încântată. Ulterior, a doua zi a apărut pe internet un clip în care femeia era acuzată că a copiat glumele de la Seinfeld.

Evident, cei care au urcat clipul cu pricina și l-au montat habar nu au limba engleză ori au făcut chestia asta din pură răutate, întrucât fata nu a copiat nimic de la Seinfeld, a discutat însă despre același lucru. Acum, eu aș vrea să înțeleg un lucru: dacă Seinfeld a discutat despre bărbații care claxonează femei, la mintea românului cea înapoiată, și vine o domnișoară care vorbește despre bărbații care claxonează după femei, este plagiat? Înseamnă că a copiat? Ideile transmise sunt diferite.

Mi se pare o chestie atât de măruntă, încât nici nu am vrut să o discut dar am zis să scriu totuși un articol ca să vedeți și voi cu ce se ocupă unii prin standup. În loc să-și vadă de ciorba lor și să-și caute glume, ei împrăștie pe internet clipuri cu prostii.

Unii nu știu să facă legătura dintre a copia ceva și a discuta despre același subiect. Mie unul mi se pare un clip rău intenționat și sper să iasă la iveală scopul pentru care acesta a ajuns pe internet.

Am mai văzut idioțenia asta cu copiatul la cei care se filmează că fac glume în mașină. Pentru că s-a răspândit acest format la mai mulți comedianți, unii au început să acuze de plagiat, cu toate că cei care se aflau în mașină discutau despre lucruri total diferite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.