Meniurile românilor nu includ supe și ciorbe

Se spune că cel mai sănătos prânz al românului este acela care conține carne, grătar, mici și bere, etc. Din păcate, foarte puțini oameni realizează cât de important este ca la prânz să mănânce și o farfurie de surpă sau de ciorbă. Oamenii nu pot să trăiască exclusiv cu carne și cred cu tărie faptul că pentru o viață sănătoasă, o ciorbă sau o supă zilnică este foarte recomandată.

Numai din supe și ciorbe poți să iei o serie de nutrienți, de vitamine și minerale care evident că nu au cum să existe într-un mic sau într-o sarma cu carne. Oamenii sunt destul de naivi dacă au impresia că ciorbele și supele sunt așa facultative și că trebuie mâncate o dată pe săptămână. Da, am auzit de multe ori oameni vorbind că nu au de gând să mănânce o ciorbă în fiecare zi, că e suficientă una pe săptămână. Evident, cei care au făcut asemenea afirmații sunt oameni de peste 120 de kilograme.

Nu ai cum să fii sănătos din punctul meu de vedere dacă nu mănânci supe și ciorbe pentru că după cum spuneam mai sus, sunt sigurele capabile să aducă un aport corect din punct de vedere al vitaminelor și mineralelor. Și știu că mulți veți spune că prin fierbere legumele își pierd din nutrienți… Da, așa este dar tot e mai ok decât deloc. De-asta zic, e important să mănânci zilnic câte o ciorbă pentru a aduce în organism acei puțini nutrienți. Dacă mănânci una pe săptămână cred că sunt șanse destul de mari să apară carențele alimentare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.