Golăneala de pe stradă nu o să dispară niciodată din România

Treceam aseară înspre casă și m-am întâlnit pe stradă cu o gașcă de vreo 4 băieți de maxim 18 ani. Deși era aproximativ 8 seara, ei erau tot pe străzi, țipau, se fugăreau, se golăneau, creau deranj pentru cartierul respectiv. Eu în acel moment mi-am dat seama că golăneala este ceva specifică poporului român și nu o să dispară niciodată. Atât timp cât avem parte de copiii analfabeți, scăpați de sub control de niște părinți bețivi sau nepăsători, acest fenomen o să ne tot urmărească.

Cred că în orice oraș te-ai duce în România o să dai nas în nas cu găști de golani pe stradă , e posibil să iei bătaie chiar ziua în amiaza mare și nu este nevoie să faci absolut nimic greșit. Tot ce trebuie să faci este să te afli întâmplător în calea acelor găști pentru a lua bătaie. Se întâmplă destul de des în România să iei bătaie pe stradă de la niște găști de golani doar pentru că ei se distrează în acest mod. Se întâmplă de multe ori să te întrebi unde este poliția? Ei bine, poliția nu există.

Dacă poliția ar exista, probabil că asemenea episoade triste nu s-ar mai întâmpla pe străzile din țara asta. Golanii ar știi că dacă fac asemenea nemernicii vor ajunge după gratii acolo unde le este locul. Te gândești că în acest mod, țara asta nu se mai face bine vreodată și nu e de mirare că toată lumea încearcă să plece de aici într-un loc mult mai civilizat, într-o Europă în care nu există asemenea sălbatici, în care poliția își face treaba și așa mai departe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.