Despre manipularea ordinară a presei

gettyimages-73764960Am văzut adineaori o știre cum că Trump s-a luat la bătaie cu nu știu cine după alegeri, că fanii lui Clinton jubilează și așa mai departe. Poza, era într-adevăr cu Trump care stătea călare peste un alt bărbat și părea că-l strânge de gât. Am zis well, nu a durat mult până ca boșorogului să-i sară țandăra și să se încaiere cu careva. Ei bine, am dat și eu click pe articol să văd despre ce este vorba. Când colo, o știre falsă așa cum le șade bine ziariștilor de carton din România.

Despre ce este vorba mai exact? Ei bine, Trump a fost invitat să participe la wrestling (acum 9 ani), știți voi, acele lupte teatrale specifice Statelor Unite, unde a făcut parte efectiv din spectacol, sărind peste ceva adversar. Cred că numai în România vezi atât jurnalism de rahat, atât de multă inducere în eroare prin titluri. Cred că la noi facultatea de jurnalism și-a schimbat sensul, nu te mai învață cum să te informezi despre o știre din 3 surse diferite, ci te învață cum să pocești un titlu astfel încât să faci clickbait pe internet.

Manipularea din presă este cât se poate de evidentă și nu e de azi de ieri, e de foarte mulți ani. manipularea presei este posibilă din cauza cititorilor care pun botul la toate vrăjelile posibile și imposibile, care petrec ore întregi ca să citească niște știri de nimic. Am ajuns o țară bananieră care din păcate nu se mai face bine. Dacă presa face asemenea capcane cu titluri idioate, la ce te mai poți aștepta pozitiv? Pe mine unul mă enervează titlurile astea nesincere, care nu sunt adevărul sau care te induc în eroare în mod voit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.