Cheia succesului barurilor și restaurantelor stă în design

captureSe spune că România este campioană europeană la baruri și restaurante, că există cele mai multe asemenea incinte pe cap de locuitor. Ei bine, dacă sunt multe asta nu înseamnă că sunt și frecventate. Chiar ieri am trecut prin fața unui bar-restaurant și am observat un lucru destul de interesant: era gol. Alături, la alt bar, oamenii nu mai aveau loc înăuntru. Am făcut apoi o simplă comparație și am observat că cel gol era amenajat ca la țară, foarte sărăcăcios și cu mult prost gust, pe când cel plin avea parte de un design modern și foarte primitor. Cei care au ales să apeleze la o firmă specializată în amenajări baruri și restaurante au tras lozul câștigător.

Cu cât un bar va fi amenajat mai modern și mai interesant, cu atât acel bar va fi mai plin. Este evident faptul că în România, ca oriunde în lume de altfel, oamenii sunt atrași de design. Cu cât un bar va fi mai frumos amenajat și mai primitor, cu atât va avea mai mulți clienți. Clientul când intră într-un bar trebuie să se simtă suficient de bine astfel încât să consume cât mai mult și eventual să mai revină pentru o altă seară minunată alături de prietenii săi. Cam aceasta este logica din spatele unui bar sau a unui restaurant de succes. Evident, cei care vor apela la ajutor extern specializat vor avea de câștigat.

Am mai văzut cazuri în care patronii se încăpățânează să amenajeze ei singuri restaurantele și barurile și chiar dacă pun la cale ceva nou și modern, nu reușesc să creeze acea atmosferă pe care clienții o caută. Doar o firmă specializată în amenajarea unui bar va reuși să ducă la bun sfârșit o incintă în care oamenii vor reveni cu drag. Eu știu că românului îi place să spună că se pricepe la toate, însă în acest domeniu, doar cei serioși vor avea parte de restaurante și baruri arhipline. Așadar, dacă aveți de gând să puneți bazele unui bar și doriți să aveți parte de clienți atrași de incintă, lăsați designul în seama celor care se pricep.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.