Cât de productivă este cearta pe Facebook sau pe YouTube?

Dacă pe Facebook cearta la postări este un pic mai controlată, întrucât la acele rânduri nu au acces foarte mulți oameni, pe YouTube lucrurile se schimbă puțin. Cred că nu există o rețea mai toxică decât YouTube, urmată foarte în de aproape de Facebook.

Și românul pune umărul destul de serios la sporirea gradului de toxicitate prin simplul fapt că nu poate să poarte o conversație fără să înjure ca la ușa cortului. Românul este o specie de animal ceva mai evoluat, care nu o să se vindece niciodată de sălbăticie.

În spatele înjurăturilor gratuite de pe Facebook și YouTube se ascunde foarte multă ură, foarte multă frustrare, prostie și foarte multă supărare. Aceste canale devin ulterior niște metode de a descărca nervi, cu toate că acest mod ne transformă în niște oameni sălbatici.

Chestia este că cearta pe Facebook și pe YouTube, prin intermediul comentariilor de pe YouTube mai precis este egală cu zero. Nu este productiv să te cerți ca la ușa cortului pe internet pentru că nu rezolvi nimic. Românul seamănă cu acel bețivan care  îți trage o sticlă în cap dacă ai curajul să-l contrazici. Nu e nevoie să-l înjuri sau să-i vorbești urât, este suficient să ai o părere diferită de a lui.

Așa și cu românii de pe Facebook și YouTube, în momentul în care ai exprimat o opinie diferită de a lor, cu siguranță vei fi înjurat ca la ușa cortului. Dacă ai fi fost într-o crâșmă de la țară probabil ai fi avut un par în cap, o sticlă în cap, un cuțit sau un topor înfipt în tine.

Din cearta pe rețelele de socializare nu s-a pricopsit nimeni, așa că nu înțeleg de ce nu încetează. Probabil că românii sunt prea proști să-și dea seama de acest aspect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.