În România, dacă mergi pe jos, lumea râde de tine

mergi pe josExistă un adevărat sindrom al lenei instaurat în țara asta, mai ales printre cei care au mașină la cur cu care să se ducă până și la pâine. Oamenii nu pot să înțeleagă o persoană care deși are mașină, alege să se deplaseze perpedes, pur și simplu nu pot să conceapă așa ceva. Se uită ciudat la cel care alege să meargă pe jos, nu cu mașina și nu pot să priceapă de ce ar face cineva așa ceva. Se grăbesc să considere chiar nebună o asemenea persoană și să râdă de ea…

De ce să râdă? Păi pentru că așa sunt românii, prea proști ca să gândească în ansamblu. Ei preferă să rămână în lumea lor în care tot ce contează e berea, țigara și hăhăiala, miștoul pe seama altuia și așa mai departe. Când lumea ta e foarte mică, nu poți să vezi că poate cel care merge pe jos o face pentru că vrea să fie sănătos ori pur și simplu îi place să meargă pe jos, nu cu mașina. Într-o lume plină de butoaie cu căcat leneșe, cel care face mișcare sau sport nu are nici o scuză..

Povesteam mai demult faptul că în România, cel care aleargă este văzut drept nebun, cel care merge este luat la mișto și criticat. Și stai și te întrebi dacă țara asta mai are oare vreo șansă să scape de prejudecăți, de lene și de prostie? Ei bine, eu unul nu cred că România se mai face bine vreodată. E prea afectată de boala prostiei ca să mai răspundă la un tratament încă ne inventat. Prea mulți țărani cu bășini în cap s-au coborât la oraș din vârf de munte ca să se mai poată remedia ceva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.