Toată lumea cară oameni în străinătate

Noroc cu OLX, altfel, șoferii de ocazie cu dube înscrise pe Bulgaria, ar fi murit de foame. Toată lumea a început să aducă o dubă din străinătate, a înscris-o la bulgari iar acum cară oameni către Germania, Anglia, Austria, etc. Cred că este una dintre găinăriile clasice ale românilor, care ar face orice numai să nu se ducă la muncă într-o companie serioasă unde li se cere de asemenea seriozitate.

Eu unul cred că în nici un caz nu ar trebui să mergi cu asemenea oameni în străinătate și-ți pot spune de ce cred asta imediat:

  • În primul rând, nu am încredere că oamenii care conduc asemenea microbuze sunt apți pentru o asemenea muncă. Nu au atestate, nu au nimic. Poate și-au luat permisul în urmă cu o lună și acum s-au apucat să transporte oameni. Nu ai nici o siguranță cu ei. Și nu știu dacă ați observat, dar nu se schimbă. Același om mai că adoarme la volan cu 8 alte suflete lângă el în timpul unei curse România – Spania.
  • În al doilea rând, mașinile alea sunt vechi de când lumea. Dacă se defectează pe drum ce faci? Cum mai ajungi? Doamne ferește, nu mai zic de situația în care se defectează din mers și face accident. Cum poți să te urci într-un microbuz din 1995, înscris pe Bulgaria, cu ajutorul căruia să ajungi în Spania? E inconștiență.

Dar asta este România, țara în care fiecare face ce vrea pula lui fără să se gândească la consecințe. Dacă Gheorghe vrea să care oameni, cară, dacă Vasile vrea să construiască un bloc îl construiește deși el e mecanic auto, etc… Asta e țara lui Papură Vodă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.