Nu contează cât de mult bine faci, tot rău vei primi în schimb

Cei care sunt obișnuiți să facă bine sunt destul de puțini la număr în lumea asta, inclusiv în România. În România sunt și mai puțini la număr. Ați observat că de cele mai multe ori ajutorul vine din partea celui sărac? Și de cele mai multe ori cel sărac obișnuit să ajute pățește mult mai multe nasoale față de unul care este egoist și nu dă 10 bani cuiva care are nevoie măcar?

Te întrebi așa de multe ori unde este dreptatea și nu cred că există un răspuns. Dacă există Dumnezeu, te întrebi de ce te pedepsește tocmai pe tine, care ai făcut atât de mult bine? Dacă nu există Dumnezeu, de ce nu există măcar un echilibru de genul bine faci, bine găsești… Din păcate nu a existat niciodată asemenea echilibru și este motivul principal pentru care unii oameni se schimbă.

Da, oamenii care ajută se schimbă pe parcurs întrucât simt că oferă mult și nu primesc nici măcar o vorbă bună din când în când. E foarte dificil să ajuți în ziua de azi mai ales că și cei care trebuie ajutați sunt oameni dificili, ranchiunoși, invidioși, geloși, nesimțiți și așa mai departe.

Din păcate tu, care vrei să faci un bine cuiva, nu ai de unde să știi cum va fi cel care primește ajutorul, și până la urmă nu poți să judeci pe nimeni. Doar că uneori te simți așa, un pic revoltat de faptul că cei pe care-i ajuți nu sunt atât de ortodocși cum se dau. De cele mai multe ori, oamenii uită repede binele pe care-l primesc, uită să te mai și salute dacă trece o perioadă mai lungă de vreme. Așa e când ajuți… Obișnuiește-te.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.