3 motive să vizitezi Viena în următoarele două luni

Târgul de Crăciun VienaViena este genul de destinație pentru concediul de iarnă considerat de mulți drept banală. Cu toate acestea, pot spune cu siguranță că indiferent de numărul călătoriilor, întotdeauna găsești ceva nou de văzut la Viena după ce trece anotimpul celor 40 de grade Celsius. Vom discuta în cele ce urmează despre trei motive principale pentru care ar trebui să vizitezi acest oraș fantastic în următoarele două luni. Evident că vom discuta și despre Târgul de Crăciun Viena și despre alte două aspecte la fel de importante.

3 motive să vizitezi Viena în următoarele două luni

  1. Pe 18 noiembrie se dă startul Târgului de Crăciun. După cum spuneam mai devreme, în Viena există o tradiție cu acest târg. Rathausplatz se umple de luminițe și decorațiuni, devenind unul dintre cele mai romantice locații de pe planetă. Peste 150 de chioșcuri din lemn, separate, vor fi amplasate aici și vor da o aură de poveste clădirilor din împrejurimi, ridicate în urmă cu sute de ani în stil Neo Gotic. Decorațiunile care pot fi cumpărate de aici sunt majoritatea handmade, mai puteți cumpăra de asemenea jucării foarte frumoase, simple, dar lucrate foarte bine. Locul se transformă și într-un festin culinar, cea mai mare agitație creându-se în jurul buticurilor vietnameze. Un brad de înalt plin cu luminițe, colinde și voie bună transformă Viena în locul perfect pentru petrecut vacanța de Crăciun. Evident, târgul ține până pe data de 24 decembrie.
  2. Prețurile sunt mai mult decât avantajoase. De exemplu, pentru 9 zile petrecute la Viena alături de iubită, veți plăti în jur de 3700 RON. Dacă veți calcula, asta înseamnă undeva la 200 RON pe noapte în plin sezon al sărbătorilor, cu câteva zile înainte de Crăciun.
  3. Clădirile vechi ale Vienei sunt perfecte pentru o vizită de toamnă. Am spus de multe ori faptul că a vizita vara orașe istorice, care dețin clădiri vechi de sute de ani, construite în stil Gotic sau Neo Gotic, nu este parcă atât de incitant. Parcă mereu te grăbești să găsești umbra soarelui, nu prea ai chef să bântui pe străzile orașului în căutare de atracții turistice atunci când afară sunt +40 de grade Celsius.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.