Tu ții la marca centralei termice sau îți e indiferent?

 centrale termice FerroliÎn ultimii ani, tot mai mulți oameni au început să-și monteze centrale termice indiferent că se locuiește la casă ori la apartament. E clar că toată lumea va dori să obțină cel mai bun preț pentru încălzire și apă caldă iar firmele care-ți furnizează asemenea servicii nu sunt deloc ieftine.

Cât despre calitate, nici nu poate fi vorba. Una e când ai centrala ta proprie și reușești să elimini pierderile, obținând un preț mult mai mic pentru căldură și apă caldă și alta e când plătești și pierderile de pe rețea și un preț ridicol.

Auzisem pe la televizor că în oraș, există unii care plătesc întreținere la bloc 500 RON pe lună pe timp de iarnă pentru o garsonieră, ceea ce mi se pare incredibil. E enorm.

Din cauza acestor costuri foarte ridicate ale întreținerii, oamenii optează pentru centrale termice și bine fac. Întrebarea mea este dacă e bine să cumperi orice marcă, cu toate că este mai ieftină, sau să optezi pentru una de renume? De exemplu voi ați opta pentru centrale termice Ferroli sau sunteți dispuși pentru 200 – 300 RON să cumpărați ceva mai ieftin, no name?

E o întrebare la care nu cred că trebuie să mai răspundem întrucât știm cu toții faptul că românii optează mereu pentru ce-i mai ieftin și de data aceasta s-ar putea să fie o greșeală destul de mare pentru că de cele mai multe ori, centralele termice foarte ieftine nu sunt econome deloc. De ce ai da banii pe o centrală dacă ajungi să plătești la fel ca înainte? Ideea este să faci și economie, nu doar să ai parte de mai multă stabilitate.

Cea mai bună idee, în cazul în care dorești să cumperi o centrală termică și ești înclinat să mergi pe ceva no name mai ieftin, este să intri pe Berluni (unul dintre cele mai renumite magazine online de unde poți cumpăra o centrală termică de calitate) și să te sfătuiești cu unul dintre agenți. E  cu siguranță mult mai bine decât să cumperi după capul tău pentru că la final, după cum spuneam, trebuie să fii bine din multe puncte de vedere, inclusiv randament, iar o centrală cu randament bun este o centrală de renume.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.