ING, una dintre băncile în care eu unul chiar cred pentru că au o viziune total diferită față de traiul din România. Ei nu au casierii la care să stai la coadă, nu au angajați dincolo de ghișee care să se uite în sictir la tine, de parcă ți-ar fi muncit și nu i-ai fi plătit. ING a înțeles faptul că românii urăsc să stea la coadă și urăsc să aibă de-a face cu funcționari acri. Din acest motiv, ei au niște bancomate în care depui singur bani și-ți alimentezi contul. Eu pur și simplu ador chestia asta, adică frate, să nu depind de nimeni. Dacă la orele 18 ani nevoie să depun bani în cont, am această posibilitate. Dar haideți să trecem în revistă cele mai mari avantaje, dar și dezavantaje ale bancomatelor ING…
Ce-mi place la bancomatele ING
- Poți depune bani în cont instant, la orice oră, nu ai de-a face cu programele bancare obișnuite
- Nu trebuie să completezi foi de depunere sau alte acte, ori să dai nas cu funcționari ciudați
- Dacă ai primit cumva 50 RON rupți, îi bagi în bancomat și scoți alții
- Poți să retragi direct EURO din cont în caz că ai nevoie, nu mai depinzi de casele de schimb
Ce nu-mi place la bancomatele ING
- Sunt prea puține la număr. La Severin sunt doar 3 locații, 6 bancomate în total
- Nu există un sistem online care să-ți spună dacă bancomatul X este sau nu funcțional. De multe ori dacă vrei să depui bani, ești nevoit să străbați orașul în cazul în care bancomatul X este nefuncțional sau în întreținere.
- Sunt foarte lente, gândesc foarte mult. Retragerea de la bancomat sau depunerea durează o veșnicie. BRD-ul are toată stima, retragerea e aproape instant.
- Poți să depui 5 RON dar nu poți să retragi decât minim 10