Nehotărâtul – două anunțuri, două prețuri diferite

De când îmi tot caut mașină pe net, să cumpăr bineînțeles, am observat o mizerie specific românească: aceeași mașină pusă pe net la vânzare de mai multe ori dar la prețuri diferite. Se întâmplă să fie același anunț de două ori pe același site dar cu prețuri diferite sau să fie postat pe site-uri diferite cu prețuri diferite. Care să fie explicație pentru această situație? Ei bine, există 4 explicații pe care le voi enumera în cele ce urmează:

  • Există un intermediar – în România oamenii trăiesc din combinații. E și asta o muncă până la urmă, nu? Un fel de job. Pe vremuri îi zicea bișniță. Ei bine, se pare că atunci când apare intermediarul, pot să apară mai multe anunțuri pentru aceeași mașină, unul fiind pus de către proprietar iar celălalt de către combinator, ce încearcă să-și tragă și el ceva bani fără să facă absolut nimic, poate dă norocul peste el…
  • Omul este nehotărât – poate că nu știe cât să ceară. Astfel, până pune el anunțul pe olx și autovit, când ajunge pe lajumate se răzgândește și schimbă prețul.
  • Omul este un măscărici – speră să dea norocul peste el. Pune un anunț cu preț mai mare în ideea că poate – poate dă cu palma în căcat și găsește vreun prost care să-i dea cu câteva sute de euroi mai mult.
  • Femeia își bagă coada – nu de puține ori am văzut anunțuri postate de cupluri. Bărbatul cere pe mașină 1300 de euro, femeia cere pe mașină 1350 de euro. Așa e când femeia își bagă coada, apare ridicolul și ciupeala. Probabil femeile vor mai mulți bani, ca să le rămână și lor de coafor ceva…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.