Sunt piesele pentru Ford mult mai scumpe față de restul mărcilor? Haideți să vedem…

Ford De când mă știu tot aud în stânga și în dreapta sfaturi de genul „Stai departe de Ford că au piesele foarte scumpe”… Acum, eu obișnuit din filme să cred că Fordul e un fel de mașina săracului la americani, un fel de Logan ca la noi, nu știam ce să cred. Mai auzeam și un prieten doi în stânga și în dreapta spunând că au dat 2000 de lei ca să schimbe distribuția la ceva Focus-uri, am intrat la gânduri. Am început apoi să caut piese Ford la prețuri convenabile pe net și evident că am aflat adevărul.

De exemplu, un kit de ambreiaj pentru un Ford Focus 2 ,  1.6 benzină, fabricație din 2004 până în 2012, costă 500 de lei. De asemenea, am căutat și un kit pentru distribuție să văd dacă într-adevăr se apropie de 2000 de lei cum îmi spusese cineva și am observat că prețurile nu depășesc 525 de lei cu tot cu pompa de apă. Evident, cu tot cu mâna de lucru, prețurile ajung pe la vreo mie de lei probabil dar în nici un caz 2000 de lei. Probabil omul care mi-a zis că a dat 2000 de lei pentru a schimba distribuția a fost păcălit de cei care lucrează la service pentru că așa e în România. Am mai zis eu, decât să ai de întreținut mașină second hand mai bine te arunci în Dunăre… Sau îți cumperi mașină nouă, cu toate că pentru a cumpăra o mașină nouă e nevoie de mult mai mult capital…

Așadar, după cum puteți vedea, prețurile pentru piesele de Ford nu sunt nici mai scumpe dar nici mai ieftine față de celelalte mărci consacrate din România precum Opel, Volkswagen sau chiar Dacia. Cei care spun că piesele de Dacie, de Logan, sunt mai ieftine față de cele străine să mai arunce o dată o priVire pe net. Nu știu cum sunt alții dar eu unul nu aș cumpăra un Logan nici să-l primesc la jumătate de preț. Fordurile sunt de 10 ori mai calitative și la fel de ieftin de întreținut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.