Bogăția nu înseamnă BMW, Audi sau iPhone 7

Atunci când te uiți pe străzile din România, din orice oraș nu neapărat din capitală, vezi sute, mii, zeci de mii de mașini scumpe, mai scumpe decât prețul mediu al unui apartament cu două camere. Românii sunt disperați după mașini și ar face orice numai să pună mâna pe ceva BMW sau Audi… Da, suntem genul de oameni care încercăm pe cât posibil să părem importanți și asta nu prin inteligență, cu prin prostie. Ne cumpărăm mașini scumpe ca să căpătăm o aparentă importanță socială.

Românii au impresia că bogăția stă ascunsă într-un rahat de iPhone 7 pentru care fac rate sau fură bani, au impresia că bogăția stă într-o mașină scumpă pe care nu o pot întreține sau într-o casă pe care o construiesc musai mai înaltă decât a vecinilor. E o prostie pentru că așa ajung oamenii bogați și importanți în timp ce pe lângă ei se mănâncă de pe jos. Da, sunt bătrâni în țara asta care aleargă disperați după o fisă de 10 bani în momentul în care le-a căzut din mână pe stradă, nu cumva să intre într-o gură de canal că rămân fără pâine pe ziua cu pricina.

Asta e bă România, cea a oamenilor săraci pentru care 10 bani fac diferența între a mânca și a nu mânca pe ziua respectivă. Astea cu iPhone și BMW sunt niște bășini fripte ale unor oameni prea proști să poată să priceapă ce se întâmplă în jurul lor. Niște oameni prea proști să  priceapă că în viață nu totul se rezumă la o mașină bengoasă sau la un telefon scump… Uneori când văd cocălărismele din țara asta îmi vine să-mi fac bagajul și să mă mut în munți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.