A murit regina dar cine e regina?

queenS-a făcut destul de mult tămbălău pe la TV cu moartea reginei Ana. Acuma, cu tot respectul, cine este această regină Ana? Eu unul deși trăiesc de 28 de ani în România, nu am auzit niciodată de ea. Pe la TV nu am văzut-o, prin presa scrisă nici atât, nici măcar în vremurile în care mai exista ceva presă scrisă. În plus, am înțeles că nici nu ar avea cetățenie română.

Nu am obiceiul să mă iau de morți, căci vorba aia „de morți – numai de bine”, însă acum pe bune, mi se pare o prostie să transmiți la TV niște funeralii care nu au legătură cu absolut nimic. Toate televiziunile au transmis ieri în direct înmormântarea cu pricina și nu înțeleg de ce. Cică regina Ana a României… Este un simbol, am priceput, dar nimic mai mult. Nu știu dacă evenimentul merita mediatizat atât de intens și atât de mult. Fac pariu că nimeni oprit pe stradă nu ar cunoaște personajul cu pricina, poate doar din cărțile de istorie dacă există date acolo cumva…

Evident, acuma toți susținătorii monarhiei or să-mi sară în cap, că mă leg de niște oameni și așa mai departe. Nu mă leg de nimeni, pur și simplu nu pricep de ce se mediatizează atât de mult un eveniment de genul. Nimeni nu cunoaște acest personaj iar faptul că-i dăm importanță la trecerea în ființă nu știu dacă e ceva de bun augur. Până la urmă, toți suntem datori cu o moarte dar nu toți suntem înmormântați cu televiziunea sau cu onoruri militare. Cine este această regină Ana, ce a făcut ea pentru România ca să merite atât interes, nu știu… Poate doar timpul să rezolve acest mister. Poate peste ceva ani ne vom da seama că mediatizarea acestor evenimente e o prostie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.