Arta, o evadare a sufletului

nobOmul se deosebeste de celelalte fiinte de pe aceasta planeta printr-o creativitate deprinsa dintr-o imaginatie bogata si prin daruirea pe care o arata pentru frumusete si bun gust. Cand ne gandim la cele mai sus mentionate si vom incerca sa gasim un cuvant semnificativ care altul este mai potrivit decat arta?

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au cautat sa se exprime prin foarte multe mijloace. Expresivitatea a pus bazele artei, fiind o oglinda a sufletului, a trairilor si a starilor personale. Armonia oferita de sunetul unui pian, tandretea miscarilor din cadrul unui vals, vocea suava a unei cantarete sau regasirea in designul, picturile si sculpturile create de imaginatie, fac din arta o forma de evadare.

Istoria a reusit prin arhitectura lasata, prin diferitele izvoare scrise, o amprenta asupra civilizatiei, de la picturi rupestre si pana la palatele grandioase de la Versailles sau Schonbrunn. Conservarea artei joaca un rol esential in transmiterea valorilor catre urmasii nostri si astfel sa ajutam oferind o prosperitate continua. Lasand la o parte agitatia si stresul oferit de lumea in care traim, cu totii ne dorim doar sa inchidem ochii si sa ne lasam purtati de gandurile ce ne duc departe de toate acestea si ne poarta pe un taram fermecator, linistitor si armonios. Bucuria oferita de serate, piesele de teatru ce te fac sa te regasesti in diverse situatii sau puterea transmisa de un anumit decor te fac sa „calatoresti” departe de griji.

Romania se poate lauda cu un istoric al artei foarte dezvoltat, avand o traditie pentru bunul gust si avand numerosi artisti celebri pe plan international, precum: George Enescu, Constantin Brancusi sau Nicolae Grigorescu, acestea fiind doar cateva exemple. De aceea este foarte important sa acordam atentia necesara conservarii si impartasirii generatiilor mai tinere a artei. Un foarte bun exemplu in acest sens este reprezentat de Palatul Noblesse. Valoarea pe care o aduce in domeniul artei este fantastica.

Palatul Noblesse este locul unde se imbina toate domeniile artei si este locul unde designul interior este la cel mai ridicat nivel. Datorita varietatii stilurilor pe care le poate prezenta, fie Roccoco, Baroc, Art Nouveau, Empire sau Art Deco, acesta este locul unde poti merge in trecut, unde poti calatori in timp si unde agitatia dictata de prezent nu se mai regaseste. Daca esti dornic de o zi speciala si urmeaza ceva important in viata ta acesta este locul in care poti un gasi un salon evenimente Bucuresti. Este locul unde pana si serviciile auxiliare sunt duse la nivel de arta, precum cele de parking, hostess, catering si entertainment.

Importanta pe care o are arta este usor de sesizat. Imaginati-va pentru cateva clipe trairile pe care le putem avea atunci cand facem din locuinta noastra un spatiu cald si primitor, cu o paleta de culori bine aleasa si un mobilier ce inspira mult bun gust, atunci cand ascultam una dintre melodiile noastre preferate in timp ce ne miscam armonios corpul sau in timp ce ne asezam gandurile admirand sau pictand un tablou. Veti realiza semnificatia si impactul pe care-l are arta pentu starea noastra de spirit si perspectiva din care privim viata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.