Îți place designul? De ce nu încerci Facultatea de Arhitectură?

ArhitecturăDesignul este mult mai accesibil în ziua de azi tinerilor pentru că există calculatoare destul de performante. În urmă cu 15-20 de ani, arhitectura se făcea la planșă cu creionul și rigla. În ziua de azi, totul se rezumă la programe pe calculator menite să facă totul modern.

S-a zis cu epoca liniei și a creionului, bun venit în epoca modernă. Dacă-ți place designul și matematica ar fi o idee destul de bună să urmezi facultatea de arhitectură. De ce arhitectură? Păi pentru că este una dintre singurele ocazii de a îmbina matematica, fizica și designul.

În plus, este o opțiune foarte bună pentru cei care doresc și o meserie bănoasă pentru că după cum știm cu toții, arhitectura este foarte bănoasă. Dacă ai de gând să te înhami la acest drum destul de dificil, cu siguranță nu vei regreta la final pentru că vei avea de toate: bani, prestigiu, un job la care te vei duce și vei lucra cu  plăcere.

Ai grijă de cariera ta. Fă ceva ce-ți place!

Cred că putem număra pe degete în ziua de azi oamenii care se duc la muncă de plăcere și nu cred că e un semn bun deloc. Oamenii ajung uneori forțați de împrejurări, alteori din cauza faptului că fac alegeri greșite, să profeseze niște meserii care nu le plac.

Dacă despre cei care ajung să muncească meserii care nu le plac forțați de împrejurări nu se pot spune prea multe, am putea discuta despre cei care se găsesc în aceeași situație din pricina faptului că aleg greșit facultatea. Da, în secolul 21 încă mai există oameni care își aleg greșit viitorul.

La 19 ani, copiii din România sunt ori incapabili să știe ce vor, ce le place, sunt lipsiți de personalitate cu alte cuvinte, ori sunt influențat de către părinți. Părinții sunt de cele mai multe ori cei care dictează drumul copiilor în viață și aleg facultatea în locul lor, și de cele mai multe ori este o alegere foarte proastă. Dictatura parentală nu trebuie să existe după împlinirea majoratului.

Cine te poate ajuta să-ți alegi viitorul pe care ți-l dorești TU?

Totuși, pentru cei care nu știu ce să aleagă, există o soluție. Este vorba despre cei de la univstud.ro, care oferă consultanță elevilor ce nu știu ce facultate să aleagă, ce drum să urmeze pe viitor. Este foarte important să alegi cum trebuie din prima pentru că altfel, vei ajunge să abandonezi sau să o termini așa mai mult de gura părinților și de lehamite, vei ajunge să profesezi ceva ce nu-ți place din păcate.

Singura soluție la problema asta este să te sfătuiești cu cineva care te poate ajuta, altfel vei pierde ani buni din viață pregătindu-te pentru ceva ce nu-ți place. Viața trebuie trăită după niște reguli care ne aduc și ceva fericire, că doar nu suntem roboți să facem orice.

Meseria noastră trebuie să fie strâns legată de personalitate și să fie acel eveniment care ne aduce zâmbetul pe buze, nu priviri cât mai dese către ceas, în ideea de a vedea precis cât mai avem până ajungem înapoi acasă. Nu e nici o sfârâială să te duci la muncă doar pentru a te întreține.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.