Cel mai mare troll din lumea filmului: subtitrare la Canopy

CanopyVă povesteam într-un articol anterior despre faptul că sunt pasionat de filmele istorice, în special cele care țin de WW1 și WW2. Adică războaiele mondiale, cele două. În principal, am nimerit filme destul de bune până acum și un troll cel puțin interesant din partea celor care au uploadat filmul Canopy pe Filelist.ro. Despre ce este vorba în Canopy?

Ei bine, un pilot australian pe nume Jim cade cu parașuta lui tocmai prin junglă după ce avionul lui este doborât. Acolo se întâlnește cu un alt soldat de-al locului cu care se împrietenește și petrece zile bune împreună. Chestia cea mai interesantă la acest film este faptul că singurul cuvânt care se aude sunt acel „Jim”, spus în momentul în care cei doi prieteni de ocazie se cunosc.

Canopy este genul de film ciudat. Dacă și-a mai dorit cineva un film mut modern, cu siguranță se poate bucura de Canopy. Nu există nici măcar un dialog pe parcursul celor peste 90 de minute de peliculă. Este ciudat dar în același timp este foarte interesant. Cel puțin mie unul îmi plac genul acesta de filme care nu se încadrează în tiparele moderne.

Scenariul este destul de bun deși unii l-ar putea găsi oarecum plictisitor din pricina lipsei dialogului. Filmul are sunet, sunetul junglei este de departe unul înfricoșător și cred că este genial. Acțiunea filmului se petrece mai mult noaptea și astfel se amplifică foarte mult tensiunea. Lipsa luminii, sunetul animalelor sălbatice dă o stare de tensiune permanentă care ia final abia la final.

Cei doi se ascund de trupele inamice care patrulează de zor prin junglă, amicul australianului este într-un final împușcat și el scos din pădure și eliberat.

Acuma, troll-ul se leagă evident de subtitrare… De ce ai pune subtitrare într-un film în care nu există nici măcar un dialog? Pentru acel „Jim”?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.