Îmi tot pun întrebarea asta de ceva vreme pentru că sunt uneori disperat de faptul că în timpul convorbirilor, apar întreruperile cauzate de lipsa semnalului GSM. Adică fraților, dacă se întâmpla chestia asta prin anul 2002 aș mai fi zis, telefonia mobilă era pe la început în România, dar suntem în 2016 și tot există probleme legate de semnal. De ce? Habar nu am, poate că nu se dorește investiția în asemenea chestii, poate pentru firmele de telefonie mobilă din România e mai important să atragă clienți promițându-le mulți GB de trafic pe 4G când nu ai semnal pe 3G măcar.
Probabil că telefonia mobilă se va duce pe apa sâmbetei în viitorul apropiat, locul ei va fi luat de aplicațiile de mesagerie instant precum WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram sau oricare altă opțiune, Allo a celor de la Google, etc. Pe măsură ce internetul se va dezvolta mai mult, stabilitatea convorbirilor va fi și mai bună. Cine o să mai aibă nevoie de minute în rețea sau internaționale din moment ce ar avea aceleași lucruri posibile cu ajutorul internetului? Eu unul nu aș mai plăti abonament de voce la o firmă de telefonie mobilă atât timp cât aș avea alternativa acelor servicii pe internet.
Dar mai avem de așteptat până în momentul în care vom avea posibilitatea să facem asemenea lucruri, nu mult, dar va veni și momentul în care vom arunca cu toții cartela SIM în aer și ne vom bucura de libertatea pe care o poate furniza internetul. Atunci clar nu vom mai avea probleme cu semnalul GSM, probleme capabile să ne aducă adevărate crize de nervi uneori. Estimez că treaba asta se va remedia, schimba, evolua destul de mult în următorii 10 – 15 ani. Da, e ceva pe termen lung.