De ce există încă oameni care nu folosesc internet banking?

internet bankingDiscutam ieri cu cineva care-mi povestea că este în drum spre bancă să trimită niște bani cuiva, unui frate. Sunt de părere că în secolul în care trăim, cu atât de multă tehnologie înjur, internet și toate cele, nu mai există absolut nici un motiv sau scuză să pierzi vremea pe drumuri pentru a trimite bani. De ce dracului să stai la coadă, să pleci de acasă și să pierzi vremea când poți trimite bani oriunde în lume de acasă, mult mai ieftin? Că există de multe ori niște costuri pe operațiune mult mai mari în cazul tranzacțiilor de la ghișee decât în cazul unor tranzacții online.

Și mă surprinde chestia asta pentru că oamenii cu care iau contact și constat că încă mai folosesc metodele clasice de tranzacționare nu sunt bătrâni, să zici că sunt depășiți de tehnologie. Sunt surprins pentru că la o adică, de ce ar avea și carduri? Ar putea la fel de bine să se întoarcă la Epoca Bronzului sau să devină vecini cu familia Flintstones în Epoca de Piatră, nu? Dacă lor le convine să piardă vremea cu asemenea treburi nu știu, ori sunt indolenți și nu doresc să accepte variante noi, ori au prea mult timp la dispoziție și le convine să se plimbe așa ca oaia căpiată până la bancă și înapoi…

Eu de când am descoperit home banking-ul nu am mai putut trăi fără el și treaba este că nu costă nici cine știe ce bani. 5 lei pe lună scutesc mult mai mult decât timpul pierdut sau banii cheltuiți pe transport până la bancă și înapoi. Păcat că unii nu vor să evolueze, să se perfecționeze. Dacă ar fi mai puțin încăpățânați cu siguranță ar adopta internet banking-ul fără probleme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.