Darea în plată. Sau despre salvarea unor oameni imaturi

Darea în platăBănuiesc că-mi voi face mulți dușmani cu acest articol, dar eu am fost obișnuit de mic să spun ceea ce gândesc, chiar dacă supără pe unii sau pe alții. Despre darea în plată am avut mereu o părere proastă pentru că a fost indicatorul neseriozității și al superficialității românilor. Și ca să explic din capul locului de ce am o părere proastă despre cei care-și dau casele în plată după ani de zile de rate, o să spun că nu consider normal la cap omul care se duce la bancă și face rate pe 30 de ani.

Eu pur și simplu nu pot să consider normal genul acesta de om pentru că mi se pare de-o prostie rară. Ce rost are să-ți cumperi o casă care-i a ta abia în momentul în care ieși la pensie. Asta să fie toată valoarea ta când ajungi la bătrânețe? Un apartament cu 2 camere pe care l-ai plătit triplu? Adică nu știu, nu pot să înțeleg de ce ar fi unii înclinați să facă un credit la bancă pe 30 de ani. E o viață de om și se pot întâmpla multe. În România nu mai există stabilitate…

În plus, cei care au făcut credite la bancă au știut la ce se înhamă, nu că aș vrea să iau apărarea băncilor, știu că sunt niște cămătari cu acte în regulă așa că nu asta este intenția mea dar frate, acuma pe bune: ești dispus să plătești ceva pe 30 de ani, să-l plătești de 2-3 ori mai mult față de normal, știi că trăiești în România cea instabilă și ești conștient că dacă nu vei plăti ratele vei pierde casa și vei fi nevoit să dai și banii înapoi, diferența de bani… Proști. Proști și mulți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.