Este Digi Energy o idee bună?

Digi Energy Sunt abonat RCS-RDS la multe servicii și i-am apreciat chiar dacă de multe ori mi-au dat și ocazia să nu o fac. Am de la ei cablu TV, internet și două abonamente de telefonie mobilă, pentru care plătesc puțin peste 100 de lei / lună. Ei bine, am observat că s-au apucat să vândă și energie electrică și am zis să văd dacă este oare o idee bună să faci contract cu ei în detrimentul CEZ, Transelectrica, etc. Vă spun din capul locului faptul că este o idee bună. Și nu, acest articol nu este advertorial, nu m-a plătit nimeni să vorbesc de bine despre RCS-RDS.

2 motive pentru care cred că Digi Energy este o idee bună

  1. Au prețuri mai mici față de concurență. Am intrat în contul Digicare și am calculat acolo cam cât aș plăti la ei pentru aceeași cantitate consumată. Era o reducere a costurilor destul de mare, cel puțin 15% ceea ce din punctul meu de vedere este foarte ok. Acum la CEZ plătesc undeva la 120 de lei pe lună, la Digi Energy aș plăti undeva la 105 lei.
  2. Concurența este perfectă pe o piață a monopolului. Da, piața energiei electrice pe fiecare județ în parte este un monopol ordinar. Rare sunt județele în care există 2 furnizori de energie electrică, așa că unul extra nu face decât să aducă prețuri mai bune pentru noi, consumatorii. Știm cu toții faptul că atunci când apare concurența, cel care are de câștigat este clientul sau în cazul nostru consumatorul de energie electrică.

Eu așteptam de mult timp un concurent pe piața energiei electrice și iată că în sfârșit a apărut. O să fie bine, zic eu…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.