Despre lipsa solidarității în online. Sau atunci când nimeni nu-ți dă like

Foarte multă lume se plânge de faptul că blogosfera e de rahat, că nimeni nu te ajută cu nimic, că nu citește nimeni pe nimeni și așa mai departe. Păi, acum între noi fie vorba, cam da… Blogosfera ultimilor 3-4 ani s-a schimbat destul de mult comparativ cu blogosfera de prin 2008 zic, și asta din cauza banilor.

De când bloggerii au început să mai facă un ban cu site-urile lor, nu mai sunt atât de implicați în scrisul clasic și în blogosferă. Solidaritatea online s-a diminuat de la an la an și astfel cei care-și fac bloguri în ziua de azi sunt surprinși să vadă că deși se implică destul de mult în blogosferă, nu primesc înapoi nici 10% din atenția oferită altora prin comentarii, like&share pe Facebook.

Așa s-a ajuns din cauza faptului că suntem români. Atunci când intră banul pe fir, ne schimbăm. Nu mai umblăm cu băieții de la scara blocului atunci când ne ridicăm deasupra lor. Nu ne mai permitem să comunicăm cu cei pe care i-am depășit din punct de vedere al statutului social, nu? Și chestia asta se întâmplă destul de des cu bloggerii care nu se mai implică în socializare odată ce ajung mari și ajung să facă ceva mai mulți bani.

Pe-o parte concertarea lor nu mai este la blogosferă, pe altă parte nici nu-i mai interesează blogosfera. Astfel, e destul de simplu să constați că orice ai scrie în ziua de azi, foarte puțini vor fi cei care-și vor da cu părerea sau vor distribui articolele pe rețelele de socializare, bloggeri mă refer. Banu-i ochiul dracului cum s-ar spune și încep să cred că această veche zicală propovăduită din tată-n fiu chiar este de actualitate…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.