Online-ul românesc s-a umplut de „specialiști” de când există posibilitatea de a mulge un leu

onlineCred că am observat cu toții faptul că s-a umplut internetul de specialiști, care mai de care mai buni în SEO, marketing, Facebook, Adwords și așa mai departe. De ce se întâmplă chestia asta? Păi motivul principal constă în mentalitate. Frate, românul unde simte că-i rost de-un leu, trage ca musca la rahat și este capabil să se autointituleze mare specialist în absolut orice, chiar dacă nu se pricepe. Pe sistemul bani să iasă nu contează cum îi facem, internetul s-a umplut de amatori și de oameni care nu se pricep absolut deloc la ceea ce fac…

Era oarecum de așteptat și am mai discutat despre chestia asta întrucât așa s-a întâmplat și după Revoluție în anii 90, când orice om ce dorea să mai câștige un ban în plus după ce venea de la muncă s-a auto intitulat „meseriaș”. Da, atunci s-a umplut țara de meseriași care erau și sunt în stare să facă de toate pentru toți, mai puțin ce trebuie. Din păcate din cauza acestui aval de amatori care în timpul liber mai băteau un cui, astăzi este aproape imposibil să mai găsești un om cu adevărat priceput. Este ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.

Așa și cu online-ul. Primesc aproape zilnic întrebări despre cât cer pentru un advertorial publicat pe site-urile mele dar majoritatea se așteaptă să fiu ceva gen Blogatu și să accept să muncesc pe 10-15 lei. Nu este chiar așa. Dacă faci o agenție SEO asta nu înseamnă că te și pricepi la SEO sau alți draci. Nu te obligă legea din păcate să ai specialiști în domeniile în care activezi și din această cauză online-ul românesc s-a umplut de neica nimeni, mari amatori de ciuguleală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.