5 lei pentru tranzacție dacă retragi bani de la alt bancomat?

bancomatDe multe ori prefer să scot bani de la bancomatele altor bănci pentru că cele de la ING sunt foarte rare la vedere și mereu cu coada după ele. Și să vă ferească dumnezeu de combinația bătrâni + bancomate. Stau câte 3 ceasuri să scoată bani de la un bancomat. Așadar, mă duc mereu la orice bancomat văd liber în zonă, doar să nu stau la coadă.

Acum câteva zile am zis să mă uit și eu să văd cât îmi ia ăștia comision dacă retrag de la alt bancomat. Am ținut minte că am scos de la un BCR din Carrefour Drobeta Turnu Severin și m-am logat în cont să văd care-i treaba. Când mă uit, 5 lei. Cum mă 5 lei? Zic… 5 lei doar pentru că ai retras 50 de lei de la un bancomat? Probabil că tot 5 lei era și dacă scoteam doar 10 lei.

Nu știu cum vi se pare vouă, însă mie unul mi se pare jecmăneală pe față pentru că nu înțeleg acest tip de comision. Cu ce afectează pe cei de la BCR că am folosit eu bancomatul lor astfel încât să mă încalțe cu 5 lei comision? Acuma sincer să fiu mă așteptam la ceva 2-3 lei comision, nu la 5 lei. 5 lei mi se pare prea mult chiar dacă este o sumă modică pentru alții.

Cred că ar trebui scoase prostiile astea de comisioane sau măcar să le pună normale. 5 lei mi se pare mult prea mult față de nivelul nostru de trai. Cred că asta e mentalitatea românului, construită pe ciupeală. Nu se simte el bine dacă nu ciupește ceva de undeva. Așa și băncile astea, până nu au ele niște comisionate tâmpite nu se simt bine cred.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.