Ce costum să alegi pentru nunta ta?

Nunta este o ocazie specială, unul dintre cele mai frumoase momente din viața unui cuplu. Atât mirele, cât și mireasa trebuie să acorde timp și resurse propriei imagini, deoarece toate privirile vor fi ațintite asupra lor. De cele mai multe ori, vestimentația mirelui se reduce la un costum adaptat nivelului de formalitate pe care petrecerea de nuntă o va avea. Însă, în ultima perioadă, mirii nu mai țin cont de reguli, nu mai sunt îngrădiți de clasicul costum negru. Ținutele lor sunt vii, pline de rafinament, adaptate acestor vremuri.

Ce costum de mire să alegi?

Având în vedere gama largă de costume și ținute pe care le poți purta în ziua nunții, este indicat să alegi un costum de sezon, adaptat gusturilor și tematicii petrecerii.

  1. Costume de mire pentru vară /primăvară

Dacă nunta are loc vara sau primăvara, atunci costumul mirelui trebuie să respecte anumite reguli. În primul rând, costumul trebuie să fie croit din țesături subțiri și fluide, astfel încât fibra să nu țină căldură.

IMG_6664-750x750

Un alt criteriu al alegerii unui costum de mire pentru o nuntă de vară/primăvară este cel al culorii. Așadar, poți opta pentru culori deschise, care resping razele soarelui sau poți alege un costum alb sau în nuanțe ivoire.

IMG_6722-750x750

Pentru un plus de eleganță, poți să porți la butonieră o floare naturală de sezon, asortată cu buchetul miresei.

  1. Costume de mire pentru toamnă /iarnă

Dacă nunta are loc în sezonul toamnă-iarnă, atunci costumul de mire trebuie să fie croit din materiale ceva mai groase: lână, flanel sau tweed.

amadeo (3)-750x750

Când vine vorba de culoare costumului, se recomandă alegerea culorilor mai elegante și mai închise. Bărbații care țin cont de tendințele modei vor purta costume albe și negre, crem, gri sau maro. Pentru o notă în plus de stil, se recomandă o vestă strânsă pe corp cu mulți nasturi și eventual o batistă.

IMG_6750-750x750

Ce alte aspecte trebuie să ai în vedere atunci când alegi un costum de mire?

Atunci când alegi un costum de mire, în primul rând, trebuie să vezi care este mărimea potrivită pentru tine. Sacoul trebuie să îți îmbrățișeze umerii, să se fixeze bine în jurul taliei, dar să rămână suficient de larg încât să poți purta o cămașă și o vestă pe dedesubt. Ai grijă ca mânecile sacoului să nu acopere complet manșetele cămășii.

În ceea ce privește stilul costumului, alege un sacou cu un nasture sau maxim doi, care flatează silueta și transmite eleganță și stil.

Pantalonii trebuie să acopere un pic pantoful la spate, lăsând la vedere o parte din toc, iar în partea din față să cadă peste suprafața pantofului, acoperind aproximativ un sfert din acesta.

Dacă costumul ales conține și o vestă, atunci trebuie să știi că aceasta nu trebuie să te strângă, trebuie să fie cât mai confortabilă atunci când este închisă și să se oprească la cordonul pantalonului.

Dacă vrei să achiziționezi un costum bărbătesc la un raport excelent calitate/preț, vizitează magazinul online http://ricardo-montesi.ro/ sau magazinul fizic Ricardo Montesi de pe Șoseaua Nicolae Titulescu nr. 18, București.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.