Poliția nu-și face treaba atunci când e vorba despre un țigan cu Mercedes

țigan cu MercedesAstăzi mă duceam la pădure când, venind pe un drum principal, un țigan cu Mercedes, iese de pe o stradă fără prioritate și-mi taie calea. Poliția comunitară era acolo. Nu a zis nimic, omul trebuia să fie oprit pentru neacordare de prioritate dar evident că atunci când vine vorba despre țigani cu bani, sau țigani în general, poliția nu intervine. Bine, era comunitara dar totuși, e poliție, nu?

Cum au putere să deie amenzi pentru parcări de-ampulea și să amendeze cu 2000 de lei șoferii de camion care nu au visat cu o noapte înainte că trebuie permis de intrare în oraș, așa să amendeze și neacordarea de prioritate… Bineînțeles că nu, nu se implică. Le e frică sau pur și simplu lene sau poate că habar nu au legea. Că doar comunitarii sunt foștii gardieni publici, adică paznici, portari.

Stăteam așa și mă întrebam cum ar fi să ca poliția să-și facă treaba? Probabil că țiganii nu ne-ar mai sfida, s-ar sătura la un moment dat să dea banii pe amenzi. Că nu-s nici ei saci fără fund atunci când vine vorba de bani chiar dacă-i vedem noi cu Mercedes. Dacă poliția și-ar face treaba cred că toată lumea ar fi mai calmă pe stradă, nu ar mai încălca legea așa cu una cu două.

Am spus de multe ori faptul că tot ce se vede în stradă, nesimțirea, miserupismul legat de respectarea regulilor elementare de circulație, parcările de-ampulea, este rezultatul lipsei de autoritate. Dacă poliția este zero barat și nimeni nu se teme de amendă, normal că fiecare face ce vrea. Dar bine, e o idee utopică probabil asta cu „Dacă poliția și-ar face treaba”…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.