Piața auto second hand este putredă până în ultima ei moleculă

Mă gândeam așa la piața auto second hand din România, e o adevărată debandadă, fiecare încearcă să păcălească pe fiecare. Spiritul român de combinator este departe de ideea de dreptate și corectitudine. În România, cel care aduce din străinătate o coajă de 300 de euro și vrea să o vândă aici cu 1000, nu investește în reparația ei, ci în cosmetizarea și în ascunderea cât mai bine a defectelor, în cel mai bun caz vezi o cârpeală ordinară făcută probabil pe platformă în Germania înainte să plece cu troaca către România.

Am mai discutat noi despre cumpărarea unei mașini și înscrierea sau transcrierea ei și am văzut cât de anapoda sunt atât procedurile cât și vânzătorii. De oriunde ai cumpăra, nu vei găsi pe nimeni care să fie corect și să-ți spună dacă mașina are vreo problemă, dacă mașina are un defect, dacă a fost lovită, etc. E un calvar să cumperi o mașină second hand din România, fie de la proprietar fie de la samsar, ambii vor încerca să te tragă în piept cu ceva. Mai e și idioțenia aia de taxă…

Păi probabil că ați văzut și voi acele mașini de BT vândute prin Mehedinți sau Timișoara, care cică ar avea taxele nerecuperate dar dovezile sunt vechi de când lumea sau chiar inexistente. Unii merg chiar așa la prosteală, tu ar trebui să crezi pe cuvânt un tip cu ceafa lată când îți spune că mașina e ok și că are toate actele în regulă? La noi e țara găinarilor, ăștia sunt în stare să te păcălească și pentru 100 de euro, ce să mai zic de mașini mult mai scumpe de 4 – 5000?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.