Știai că poți accesa fonduri europene pentru pescuit și acvacultură foarte simplu?

fonduri europeneCei care dezvoltă afaceri în România sunt depindeți de 3 metode de finanțare: bănci, statul român și fondurile europene. Dintre toate, cele mai convenabile sunt fondurile europene dar foarte multă lume se teme de accesarea lor, asociind procedura cu chinurile nașterii sau ceva de genul. S-a dus vorba că a accesa fonduri europene este similar cu trecerea prin Furcile Caudine și nu este deloc așa. Von discuta astăzi despre accesarea de fonduri europene pentru pescuit și acvacultură.

Cine sunt cei care au nevoie și pot accesa fonduri europene pentru pescuit și acvacultură?

Fondurile europene pentru pescuit și acvacultură pot fi accesate de către cei care se ocupă cu pescuitul în Marea Neagră (echipamente de pescuit , plase, năvoade, ambarcațiuni) și de cei care au o mică afacere în acvacultură pe care doresc să o dezvolte. Se pot achiziționa echipamente pentru dezvoltarea fermelor, se poate investi în diversificarea producției, etc. Posibilitățile sunt destul de vaste în  PROGRAMUL OPERAŢIONAL PENTRU PESCUIT ŞI AFACERI MARITIME 2014 – 2020.

De ce trebuie să accesezi fonduri europene în detrimentul celor date de stat sau bănci

Fondurile europene sunt ceva mai lejere, multe dintre ele sunt nerambursabile, se pot lua fonduri și de la statul român prin diferite programe dar condițiile impuse ulterior sunt draconice. De cât să te încurci cu banii de la stat mai bine dai faliment pentru că așa au înțeles unii să ajute firmele, lucrând în curtea statului. Să nu mai zic de parandărătul pe care trebuie să-l dai funcționarilor corupți. Eu unul nu m-aș încurca cu statul român niciodată oricât de nerambursabile sunt fondurile lor pentru că să fim serioși, nu există fonduri nerambursabile la stat, ia statul banii de la tine într-un fel sau altul.

Cu băncile, altă poveste. Acolo este de fapt o cămătărie. Iei bani și dai înapoi de nu-ți vine să crezi. Băncile ar fi ultima soluție pentru o firmă care vrea să se dezvolte. Fondurile europene sunt cele mai bune întrucât nu se pot fura, nu se pot mânării, nu e loc de parandărăt, sunt bani dați oamenilor cu adevărat interesați să își dezvolte un business în care au investit și investesc timp și pasiune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.